Menu
Bayern Münchens trener Alexander Straus sikret ligatittel i sin første sesong i klubben. Foto: Johan Nilsson, TT / NTB

Straus i lykkerus etter at Bayern sikret Bundesliga-tittelen: – Betyr alt for meg

Bayern München sikret seriegullet i kvinnenes Bundesliga ved å slå Turbine Potsdam 11-1 på hjemmebane søndag ettermiddag.

Av NTB | 28.05.2023 17:38:50

Sport: Dermed tok den tyske klubben sin femte Bundesliga-tittel for kvinner. Den første kom i 1976, mens klubben også vant så sent som i 2020/21-sesongen.

Bayern trenes av Alexander Straus, som i fjor sommer forlot Brann. Han har fått i oppgave å lede de rødkledde til toppen av europeisk fotball.

– Det betyr alt for meg. Det er det du jobber for hver dag. Det var en vanskelig prosess, men jeg er så stolt av laget. Jeg elsker denne klubben, sa nordmannen til klubbens nettside og fortsatte:

– Det tok oss litt tid før alle klarte å implementere filosofien, men jeg har alltid vært overbevist om at vi er gode nok. La oss nå nyte denne seieren

Champions League-eventyret endte imidlertid allerede kvartfinalen, da Bayern røk 1-2 sammenlagt mot Frida Maanums Arsenal. Bayern røk også ut i semifinalen i den tyske cupen med 0-5 for Wolfsburg, som senere vant finalen 4-1 over Freiburg. Wolfsburg er også finaleklar i mesterligaen, men i serien ble det bare sølv.

Med på flyttelasset til Tyskland tok Straus med seg Tuva Hansen, som spiller fast på det tyske mesterlaget. Emilie Bragstad er også norsk innslag i stallen, men hun har slitt med spilletid.

Og rødtrøyene ventet ikke med å sette inn nådestøtet mot tabelljumboen. Etter bare fire minutter sendte Saki Kumagai vertene i ledelsen, mens Lea Schüller doblet den snaut ti minutter senere.

Målene fortsatte å renne inn før pause. Kumagai gjorde sitt andre for dagen, og to scoringer skulle det også bli på Jovana Damnjanovic. I tillegg satte Georgia Stanway og Lina Magull satte inn hver sin nettkjenning.

Dermed kunne Bayern gå i garderoben med sju måls ledelse.

Etter hvilen fortsatte festfotballen da Carolin Simon satte inn vertenes åttende mål etter bare fem minutter, før Kumagai fullbyrdet sitt hattrick to minutter senere.

Det satte riktignok ingen stopper for Glódís Perla Viggósdóttir, som satte inn Bayerns tiende mål med et kvarter igjen på klokken. Helt på tampen satte Schüller inn 11-1.

Hansen ble byttet ut etter 58 minutter på stillingen 9-0. Emilie Bragstad var ikke med i Bayern-troppen.

Før den siste serierunden hadde Bayern alt i sine egne hender. Det skilte to poeng ned til tabelltoer Wolfsburg.

63 minutter inn i kampen fikk gjestene en etterlengtet opptur da Viktoria Schwalm satte inn et trøstemål for Turbine Potsdam.

(©NTB)