Jørgen Strand Larsen ordnet straffe for Celta onsdag. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

Strand Larsen fikset straffe – ung svenske ble Celta-helt

Skandinavene var sentrale da Celta tok sin tredje seier for La Liga-sesongen med 2-1 mot Betis. Williot Swedberg ble overtidshelt.

Av NTB | 03.01.2024 21:19:57

Sport: Avgjørelsen falt seks minutter på overtid. 19 år gamle Swedberg kom alene gjennom, rundet keeper og satte ballen iskaldt i mål til ellevill jubel.

Før det hadde Jørgen Strand Larsen skaffet straffesparket som Iago Aspas scoret på. Aitor Ruibal sendte Betis i ledelsen tidlig i kampen.

Larsen kunne blitt helten for Celta ti minutter før slutt, men nordmannens mål ble annullert etter en VAR-sjekk på nesten sju minutter. Dommeren mente Aspas hindret Germán Pezzela på ulovlig vis i forkant.

På overtid fikk de likevel scoringen sin.

Celta har slitt tungt i La Liga og tok onsdag sin tredje seier på 19 kamper. Med trepoengeren klatret de lyseblå opp fra nedrykksplass.

Larsen har vært et frisk pust i Rafael Benitez’ lag denne sesongen. Nordmannen står med sju scoringer i ligaen.

Betis, som er nummer sju på tabellen, tok ledelsen etter seks minutter da Ruibal avsluttet et flott angrep. Ti minutter senere ble landslagsspiss Larsen taklet av Borja Iglesias inne i 16-meteren. Larsen var raskest på avtrekkeren og fikk spilt ballen før Iglesias stemplet ham på foten.

Aspas var sikker fra krittmerket og utlignet. Strand Larsen og co. møter Mallorca borte i neste kamp.

Serieleder Real Madrid slet lenge hjemme mot Mallorca, men kvarteret før slutt sikret Antonio Rüdiger 1-0-seier for de hvitkledde.