Menu
Stortingspresident Masud Gharahkhani under den høytidelige åpningen av det 168. Stortinget.Foto: Terje Pedersen / NTB / POOL

Stortingspresidenten trakk fram «feil og skandaler» i åpningstalen

– Vi må mer enn andre være bevisst på hvordan vi oppfører oss, sa stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) i sin åpningstale til Stortinget tirsdag.

Av NTB | 03.10.2023 13:42:23

Sosiale forhold: Gharahkhani trakk fram alvoret i ansvaret stortingspolitikere har tatt på seg.

– Både som enkeltmennesker og som fellesskap er det vårt ansvar å sørge for at feil og skandaler ikke overskygger det som er det viktige: Det politiske arbeidet, sa Gharahkhani i sin tale under den høytidelige åpningen av det 168. Storting.

De siste årene har sakene med misbruk av reiseregninger og pendlerboliger for stortingspolitikere fått mye oppmerksomhet.

Den siste tiden har temaet vært inhabilitet og aksjehandel hos politikere og ektefeller.

– Folk må vite at deres bekymringer tas på alvor, og at de finner sine løsninger her i denne salen. Det er bare sånn vi gjør oss fortjent til den tilliten folket har gitt oss gjennom valget, sa stortingspresidenten.

Han uttrykte også bekymring for lav valgdeltakelse i lokalvalget i september.

– I en urolig verden hvor demokratiet er under press, er det stadig viktigere å verne om og sikre alle sidene ved folkestyret. Derfor er det bekymringsfullt at valgdeltakelsen går tilbake.

– Der har vi som storsamfunn, og særlig vi i det politiske miljøet, et ansvar, sa han.

(©NTB)

Flere nyheter: