Menu
Brannen i Grensen søndag skapte store problemer for kollektivtrafikken i Oslo. Stasjonen åpner tidligst tirsdag, men kan bli stengt hele neste uke. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Stortinget T-banestasjon gjenåpner tidligst tirsdag – kan forbli stengt hele neste uke

Stortinget T-banestasjon i Oslo åpnes tidligst tirsdag 20 juni, etter søndagens brann i Grensen. Stasjonen kan i verste fall holdes stengt hele neste uke.

Av NTB | 16.06.2023 12:39:56

Ulykker og naturkatastrofer: T-banen på Stortinget åpner likevel ikke mandag, slik Ruter varslet overfor Aftenposten fredag morgen. Det vise seg at stasjonen ikke blir klar.

– I aller beste fall kan den åpne tirsdag. Litt mer realistisk er onsdag. I verste fall må den være stengt hele neste uke, sier Jan Rustad, pressevakt i Sporveien til Aftenposten.

På grunn av brannen har T-banen siste dagene passert Stortinget uten at det har vært mulig å gå av eller på. Stasjonen fikk vannskader etter at vann rant ned og inn på stasjonen under slokkearbeidet.

Brannen brøt ut i 18-tiden søndag på takterrassen i en åtte etasjers høy kontorbygning i Grensen i Oslo. Brannen skapte store problemer for kollektivtrafikken og fremkommeligheten i området. Ingen personer ble skadd, men bygget fra 1899 har store skader.

Også trikken er berørt av brannen. Den kjører ikke mellom Stortorvet og Holbergs plass. Strømmen i kjøreledningene til trikken er skrudd av og demontert i området rundt bygget som brant. Området må ryddes og klareres før trikken kan begynne å kjøre igjen.

– Sporveien starter nå med nedvask av bygg og stasjonsområde på Stortinget, kontroll og kvalitetssikring av alle tekniske systemer, samt reparasjon av og driftsettelse av heiser og rulletrapper på Stortinget T-banestasjon. Reetablering av trikkeinfrastrukturen kan tidligst starte i begynnelsen av neste uke, sier kommunikasjonssjef i Sporveien, Ina Helen Østby i en pressemelding.

(©NTB)

Flere nyheter: