Menu
Sand og stein blåste ned fra et bygg rett utenfor stadion under oppvarmingen i Batumi. Her titter en av Georgias spillere opp under uværet. Foto: Hanna Johre / NTB

Storm under oppvarmingen i Georgia – dramatisk for supportere

Det var dramatikk før EM-kvalifiseringskampen mellom Georgia og Norge, da en storm feide inn over stadion og løse gjenstander ble blåst omkring.

Av NTB | 28.03.2023 22:34:02

Sport: Tilskuere på vei inn på Batumi Arena holdt på å bli truffet av gjenstander som blåste ned fra stillaser ved to høyhus som er under oppføring rett utenfor stadion, men heldigvis gikk det bra med alle.

Etter en regnfull mandag var tirsdag en varm sommerdag i Batumi, med strålende sol helt til været plutselig skiftet på noen minutter mens lagene var i gang med oppvarmingen.

En sky med sand og sement sto ut fra de øvre etasjene i ett av byggene, og i løpet av et par minutter la det seg et lag av sand på pressetribunen. Laptoper måtte klappes igjen, og noen fikk det i øynene. Ute på banen tittet spillerne forundret opp da stadion plutselig ble rammet av en sandstorm.

Man kunne se andre gjenstander blåse løs fra høyhusene, og det så skummelt ut for de store kranene oppå byggene.

På pressetribunen blåste en TV-monitor over ende og ble hengende i ledningene.

Uværet avtok etter litt, men rett før lagene skulle ut på banen var det fortsatt sand som føk omkring i vindkastene. Noe av det første Marcus Holmgren Pedersen gjorde i kampen var å plukke opp en gjenstand som blåste inn på banen og bære den ut over sidelinjen.

I pausen plukket banemannskapet søppel fra gressteppet, og i 2. omgang var det normale forhold i kampen som endte 1-1.

(©NTB)