Menu
Hele 85 av 98 hadde mangler under en større kontroll i Innlandet onsdag. Kontrollen avslørte også trygdemisbruk, brudd på arbeidstidsbestemmelser, ruskjøring og mange biler med blankslitte dekk. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Storkontroll avslørte mangler på 85 av 98 kjøretøy

Under en større kontroll av kjøretøy i Innlandet onsdag, ble det avdekket mangler på 85 av 98 lette kjøretøy. Kontrollen avslørte også flere tilfeller av trygdesvindel.

Av NTB | 28.09.2023 03:42:24

Kriminalitet og rettsvesen: Kontrollen var et samarbeid mellom Statens vegvesen, A-krim, Arbeidstilsynet, Skatteetaten, Nav og politiet, og ble avholdt på Ånestad kontrollstasjon i Løten mellom klokken 14 og 20 onsdag.

På X skriver Innlandet politidistrikt at kontrollen avdekket flere førere som hever økonomiske ytelser fra Nav, men likevel jobber i transportbransjen. Nav vil følge opp disse sakene.

Vegvesenet kontrollerte i alt 98 lette kjøretøy, noe som endte i åtte anmeldelser. En sjåfør ble sågar anmeldt to ganger da vedkommende valgte å kjøre videre selv om det falske førerkortet han viste fram ble inndratt, opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

Hele 85 av bilene hadde ulike mangler, og hele 30 kjøretøy fikk bruksforbud. Flere fikk også gebyr for at de kjørte med blankslitte dekk på våte høstveier.

To sjåfører ble anmeldt for å kjøre ruspåvirket, og i begge tilfeller var bilen også stjålet. Politiet beslagla også betydelige mengder med narkotika i kontrollen.

I alt passerte 2718 kjøretøy gjennom kontrollen, som fokuserte på lette kjøretøy, altså personbiler og varebiler under 3,5 tonn, samt varebiler over 3,5 tonn.

Kontrollen avslørte også mistanker om brudd på arbeidsvilkår for fører i 13 tilfeller. Dette vil bli fulgt opp av A-krim og Arbeidstilsynet. I et tilfelle ble det også avdekket transport av mat til en restaurant uten at bilen var avkjølt, noe som blir rapportert til Mattilsynet.

Politiet kontrollerte totalt 880 førere for promille. En sjåfør ble anmeldt ettersom vedkommende ikke hadde førerrett, mens et førerkort ble beslaglagt da føreren kjørte i bommen som sperret veien for kontroll.

(©NTB)

Flere nyheter: