Storhamar vant mot Sparta søndag. Foto: Geir Olsen / NTB

Storhamar vant for 24. kamp på rad – én seier unna serietittelen

Serieleder Storhamar hadde full kontroll og vant 6-1 borte mot Sparta i eliteserien i ishockey søndag. Neste runde kan de sementere seriemesterskapet.

Av NTB | 18.02.2024 19:27:35

Sport: Vålerenga utsatte serielederens tittelfeiring ved å slå Ringerike 4-1 på borteis. Martin Røymark ga Oslo-laget en tidlig ledelse, før Mathis Olimb doblet forspranget.

Vondt ble til verre for vertene da Mika Partanen scoret 3-0 med under ti minutter igjen. Lucas Trygg reduserte for Ringerike, men Thomas Olsen punkterte kampen og sørget for 4-1-seier til VIF.

I Sarpsborg tok Storhamar ledelsen helt på tampen av første periode ved Martin Johnsen. Peter Quenneville og Andreas Martinsen sørget for 2- og 3-0 i midtperioden.

Sparta reduserte til 1-3 ved Niklas Roest, men Quenneville (2) og Villiam Strøm fjernet all spenning og sørget for en meget sterk 6-1-seier for gultrøyene.

Storhamar er sikret seriemesterskapet om de slår Comet Halden på hjemmeis førstkommende torsdag. Da vil de ta seg opp på 109 poeng, men VIF maksimalt kan klare 108 om de vinner sine resterende kamper.

Storhamar har vært suverene i eliteserien denne sesongen. I starten av februar innkasserte gultrøyene sin 22. strake serietriumf og forbedret klubben sin egen ligarekord for antall seirer på rad i norsk ishockey. Seier nummer 23 kom for tre dager siden.

– Vi har vært solide defensivt hele sesongen, og vi har hatt en bred stall som har produsert jevnt og trutt, sa Patrick Thoresen til TV 2 før kampstart.