Jacob Berglund (til høyre) gjorde mål for Storhamar mot Vålerenga i eliteserien i ishockey lørdag. Her i duell Martin Røymark i semifinaleserien i sluttspillet sist sesong. Foto: Lise Åserud / NTB

Storhamar smadret Vålerenga i toppkampen – Sparta tilbake på vinnersporet

Storhamar flekset muskler og vant 4-0 i storoppgjøret mot Vålerenga på egen is lørdag kveld. Hamar-klubben sitter i førersetet på toppen av tabellen.

Av NTB | 07.10.2023 20:52:29

Sport: Tidligere Vålerenga-spiller Andreas Martinsen åpnet vertenes målkonto drøyt halvveis i den første perioden, før Kenneth Gulbrandsen og Jacob Berglund økte Storhamars ledelse i 2. periode.

Vålerenga forsøkte febrilsk å finne en vei tilbake i kampen, men hjemmelaget holdt unna til en sterk triumf. Med under minuttet igjen satte Peter Quenneville spikeren i kisten til 4-0.

Storhamar troner øverst på tabellen i eliteserien i ishockey. Vålerenga ligger på 3.-plass.

Tidligere lørdag slo Sparta kraftig tilbake mot Frisk og vant 4-0 etter to strake tap mot nettopp Storhamar og Vålerenga.

Sarpingene fikk en drømmestart på kampen da Jonathan Hermansson banket vertene i ledelsen etter bare tre minutter og 27 sekunder. Tim Daly doblet ledelsen på tampen av første periode, før Kristian Jakobsson la på til 3-0 på straffe i 2. periode.

Sarpsborg-laget klatret til 4.-plass på tabellen.