Anniken Obaidli (til v.) og Mia Zschocke var viktige da Storhamar vant borte mot Sola og tvang fram en tredje kamp i håndballsluttspillets semifinale. Foto: Geir Olsen / NTB

Storhamar slo tilbake mot Sola – tvang fram tredje kamp i sluttspillets semifinale

Storhamar revansjerte seg med 28-27-seier over Sola på bortebane og får en tredje og avgjørende semifinalekamp hjemme i håndballsluttspillet.

Av NTB | 10.05.2023 20:24:10

Sport: Sola kunne sikre finalebillett i egen hall onsdag, men ledet bare én gang i løpet av kampen. Storhamar var mange ganger i ferd med å dra fra, men maktet aldri å riste av seg hjemmelaget, og spenningen levde helt til Kristina Novaks avslutning i siste sekund ble blokkert.

– Det var en thriller og må ha vært bra underholdning. Jeg er ekstremt stolt av spillerne mine som står opp som de gjør, sa Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen til TV 2.

Anniken Obaidli ble matchvinner med et straffekast hun selv skaffet. Hun scoret seks mål, mens Mia Zschocke ble toppscorer med åtte.

– Vi var helt kjørt på slutten, men endelig gikk det vår vei, sa Obaidli.

Sola-trener Steffen Stegavik syntes det var fortjent.

Storhamar ledet stort sett hele 1. omgang, men Kaja Horst Haugseng utlignet til 12-12 rett før pausesignalet. Novaks scoring til 13-12 ga Sola kveldens første og eneste ledelse. Storhamar scoret de tre neste målene og var flere ganger oppe i tre måls ledelse, men Sola ga seg ikke. Hjemmelaget var a jour på 20-20 og igjen på 27-27.

Det så skummelt ut da Live Rushfeldt Deila landet på kneet etter et innhopp i første omgang, men hun ristet av seg smellen og var sentral i Solas sterke spurt. Hun scoret sju mål, mens Novak stoppet på seks.

– Jeg trodde ikke jeg skulle kunne spille videre, men det var bare en slagskade. Da hjelper det godt med litt smertestillende, sa Deila.

– Snart er halve lønnsbudsjettet på NAV, sa Gabrielsen til TV 2. Han raste mot dommerne da Olivia Löfqvist i slutten av kampen fikk en smell i ansiktet og ble liggende. Spillet ble ikke stoppet slik det skal ved hodeskader.

Dommeren forklarte at han trodde hun bare fikk luften slått ut av seg, men Gabrielsen var ikke fornøyd med forklaringen og kjeftet på seg gult kort.

Tredje og avgjørende kamp om finaleplass spilles i Hamar 19. mai.

– Vi hang bak hele tiden. Storhamar var mye bedre enn oss i dag, sa han til TV 2.

Hos Storhamar ble en allerede lang skadeliste verre da Elinore Johansson måtte ut.