Maja Jakobsen og Storhamar slo Kastamonu i mesterligaen søndag. Foto: Frank Cilius / Ritzau Scanpix / NTB

Storhamar lekte seg til mesterligaseier i Tyrkia – Obaidli scoret 13

Storhamar hadde full kontroll og slo tyrkiske Kastamonu 33-28 på bortebane i mesterligaen i håndball søndag.

Av NTB | 15.01.2023 17:12:55

Sport: Anniken Obaidli bidro med hele 13 scoringer for Storhamar.

Seieren var viktig i kampen om den siste plassen som gir playoff for avansement til utslagsrundene. De to beste fra hver gruppe går rett til kvartfinale, mens de fire neste skal inn i playoff.

Storhamar ligger på sjetteplass og skaffet seg med søndagens seier en luke ned til Kastamonu på plassen bak. Det gjenstår tre kamper i puljespillet, og Storhamar skal i tillegg møte tabelljumbo Lokomotiva Zagreb.

Storhamar vant hjemmekampen over Kastamonu med 31-29. I bortekampen var seieren aldri truet. Storhamar spilte til tider ball i hatt med motstanderen.

Det norske laget tok tidlig styringen og etter ti minutter ledet de 7-1. Tyrkerne kom seg litt mer med i kampen, men Storhamar hadde med seg en 17-13-ledelse til pause. Det forspranget ga de ikke fra seg og de kunne juble for seier.

I neste runde venter en tøff hjemmekamp mot danske Esbjerg, som har blant andre Henny Reistad og Nora Mørk i stallen. I bortekampen tapte Storhamar med ti mål.