David Booth sendte Storhamar i ledelsen i første periode. Foto: Hanna Johre / NTB

Storhamar avgjorde i spilleforlengelse – vant 3-2 hjemme over Stavanger Oilers i NM-finalen

Storhamar hat fått en drømmestart på NM-finalene og leder 2-0 over Stavanger Oilers etter de vant 3-2 på hjemmeis onsdag kveld.

Av NTB | 05.04.2023 22:04:07

Sport: Det var vertene som kom best i gang da David Booth sendte Storhamar i ledelsen etter 12 minutter og 17 sekunder inn i første periode.

Christoffer Karlsen utlignet imidlertid sju minutter senere, før Greg Mauldin sendte gjestene i ledelsen fem minutter ut i andre periode.

Vertene kunne likevel starte tredje periode med 2-2 etter Simen André Edvardsen utlignet åtte minutter før pause. Den siste perioden ble imidlertid av det målfattige slaget og lagene måtte ut i spilleforlengelse.

Storhamar fikk en drømmestart på NM-finalene da de vant 3-0 på bortebane i den første av de sju finalekampene. Etter onsdagens 3-2-seier trenger de nå bare to seire til for å kunne kalle seg norgesmestre og løfte «bøtta».

Oilers er regjerende mestre og var storfavoritt til å forsvare NM-tittelen etter de slo ut både Lillehammer og Sparta Sarpsborg 4-0. Storhamar vant også 4-0 over Manglerud i kvartfinalen, men måtte avgi to tap mot Vålerenga i semifinalene.