Menu
Nato-sjef Jens Stoltenberg og statsminister Jonas Gahr Støre møttes tirsdag ettermiddag på Statsministerens kontor. Foto: Heiko Junge / NTB

Støre: – Vi vil støtte Ukraina så lenge det er nødvendig

Statsminister Jonas Gahr Støre sier at våpenstøtten til Ukraina er avgjørende, og at Norge vil støtte landet så lenge det er nødvendig.

Av NTB | 30.05.2023 18:09:20

Krig og konflikter: – Norge og andre allierte har fra første stund støttet Ukraina i deres rettmessige kamp for frihet og selvstendighet, våpenstøtte fra Norge og andre vestlige land er avgjørende for Ukraina i krigen, og vi vil støtte Ukraina så lenge det er nødvendig. Gjennom Nansen-programmet vil Norge bidra med militær, humanitær og sivil støtte til sammen 75 milliarder kroner over fem år, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding.

Tirsdag holdt han et møte med Natos generalsekretær Jens Stoltenberg på Statsministerens kontor i forbindelse med Natos uformelle utenriksministermøte i Oslo denne uken.

Støre og Stoltenberg diskuterte blant annet Natos forhold til Ukraina og hvordan Sverige, Finland og Norge kan samarbeide i Nato under møtet.

(©NTB)