Menu
Svenske fotballfans på kvalifiseringskampen mot Belgia i Brussel mandag. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB

Støre: Skal være trygt å gå med norske fotballdrakter

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) understreker at det skal være trygt å være nordmann både i Norge og i utlandet.

Av NTB | 18.10.2023 18:42:43

Politikk: Støre uttrykte sin solidaritet med det svenske folk i spørretimen i Stortinget onsdag, etter at to svenske fotballtilhengere ble skutt og drept i Brussel i forkant av kvalifiseringskampen mellom Belgia og Sverige mandag. Minst en av dem bar svensk fotballdrakt, og svenske supportere blir nå oppfordret til ikke å bære landslagsklær før kamp.

– Det som skjedde i Brussel er jo brutalt og tragisk. At fotballtilhengere, fordi de går i en gul drakt, blir skutt. I tillegg har jo Sverige hatt utfordringen knyttet til kriminalitet, som gjør mange utrygge. Så vi er opptatt av å være solidariske med Sverige, ha tett kontakt med dem både politisk og mellom våre sikkerhetsmyndigheter. Og følge godt med på grensen. Og så skal ikke jeg analysere mer av hvorfor, sier statsministeren til NTB.

Han legger til at man følger nøye med på sikkerhetssituasjonen for Norge, men på oppfølgingsspørsmål sier han norske fotballtilhengere ikke skal trenge å gå «i sivil» på kamp.

– Det skal være trygt å være nordmann både i Norge og utlandet, og så må alle følge med i en tid som er mer urolig. Det tror jeg er viktig å si, at vi har ansvar for å være oppmerksomme.

(©NTB)

Flere nyheter: