Menu
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil gå nøye gjennom rapporten til 25. juni-utvalget. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Støre: Regjeringen vil følge opp funnene i 25. juni-rapporten

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier rapporten etter terrorangrepene 25. juni i fjor er svært omfattende og alvorlig og sier at regjeringen vil følge opp.

Av NTB | 08.06.2023 15:58:59

Kriminalitet og rettsvesen: – Jeg har ennå sterke minner fra resten av den dagen. Det som skjedde gjorde at mange andre også følte på en uro. Det som skjedde var svært alvorlig, sier statsministeren.

Statsministeren sier han støtter PST-sjefens beklagelse, men foreløpig vil han ikke beklage håndteringen på vegne av regjeringen.

– Jeg stiller meg bak og forstår at beklagelsen har kommet, sånn justisministeren har sagt. Så skal vi gå igjennom rapporten med den hensikt å trekke lærdommer. Hvis det er behov for oss å ta ansvar der skal vi selvsagt gjøre det, sier Støre.

Han sier regjeringen kommer til å følge opp funnene i tett kontakt med politiet og PST, og at de er opptatte av å lytte nært til de skeive miljøene.

– De forbereder nå Pride 2023, og opplever selvfølgelig en usikkerhet knyttet til det. Det har vært viktig for meg å ha personlig kontakt med Pride-ledelsen i forbindelse med det de nå forbereder. De skal bli hørt og tatt med på viktige beslutninger som angår deres sikkerhet. Der tror jeg vi har lært mye, og bygget på kontakten vi har hatt gjennom det siste året.

Flere nyheter: