Menu
Titusener demonstrerte søndag i spanske byer i protest mot at statsminister Pedro Sánchez vil gi amnesti til separatistledere som var involvert i Catalonias mislykkede forsøk på å løsrive seg fra resten av Spania i 2017. I hovedstaden Madrid (bildet) deltok rundt 50.000 mennesker. Foto: AP / NTB

Store protester mot amnesti for separatistledere i Spania

Titusenvis av mennesker demonstrerte søndag i spanske byer i protest mot regjeringens plan om å gi amnesti til katalanske separatistledere.

Av NTB | 12.11.2023 15:10:21

Politikk: Statsminister Pedro Sánchez og hans sosialistparti PSOE inngikk i forrige uke en avtale med det baskiske partiet PNV. Dermed sikret han seg flertall i den spanske nasjonalforsamlingen.

Fra før har PSOE inngått avtaler med de katalanske separatistpartiene Junts og ERC, venstrealliansen Sumar og flere regionale småpartier.

Få dager før avtalen med PNV ble spikret opplyste Sanchez at han planlegger å gi amnesti til separatistlederne som var involvert i Catalonias mislykkede forsøk på å løsrive seg fra resten av Spania i 2017.

Dette har utløst protester fra høyresiden som anklager Sanchez for å undergrave rettsstaten for å oppnå politisk vinning.

Søndag var det på nytt store demonstrasjoner landet over, og i hovedstaden Madrid deltok 80.000 under slagord som «Respekter grunnloven».

I Sevilla protesterte rundt 50.000 mennesker, mens rundt 30.000 deltok i en tilsvarende demonstrasjon i Granada.

Også i Malaga, Palma, Valencia og Barcelona var det demonstrasjoner.

(©NTB)

Flere nyheter: