Menu
– Den brede republikanske fronten mobiliserte for å avverge en seier fra ytre høyre, og gjorde det best i dette valget, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) om valget i Frankrike. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Støre om valgresultatet i Frankrike: – Det er viktig

Ytre høyre-partiet Nasjonal samling var spådd til å vinne valget i Frankrike. Slik ble det ikke. Statsminister Støre omtaler det som en viktig seier.

Av NTB | 08.07.2024 14:33:08

Politikk: – Valget ga et tydelig budskap fra de franske velgerne om at ytre høyre ikke skal få regjeringsmakt i Frankrike. Det er viktig, og mobiliseringen i siste valgrunde ble helt avgjørende, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NTB.

Ytre-høyre partiet Nasjonal samling endte på tredjeplass i valget, bak ytre venstre-alliansen NFP og sentrumsalliansen Ensemble.

– Den brede republikanske fronten mobiliserte for å avverge en seier fra ytre høyre, og gjorde det best i dette valget.

Støre påpeker at valget har gitt Frankrike en uavklart politisk situasjon hvor ingen politiske allianser har flertall alene.

– Det betyr at forhandlingene om en ny regjering kan pågå en god stund. Det er ikke uvanlig ellers i Europa, men en ny situasjon i fransk politikk. Likevel er dette resultatet, som holder ytre høyre utenfor makten, i tråd med hva president Macron ønsket da han utlyste nyvalg i juni, sier Støre.

(©NTB)

Flere nyheter: