Menu
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er glad for at Finland nå skal innlemmes i Nato. Her med den finske statsministeren Sanna Marin. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Støre om Finlands Nato-godkjenning: – Ser fram til samarbeid

Torsdag sa Tyrkia ja, som det siste Nato-landet, til finsk medlemskap i alliansen. – Jeg ser fram til samarbeidet, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Av NTB | 31.03.2023 08:44:12

Politikk: – Det er veldig bra at Finland nå blir med i Nato, og jeg ser fram til samarbeidet med Finland som alliert. Et samlet Norden i Nato vil gjøre hele alliansen tryggere, sier statsministeren til NTB.

Derfor bør også Sverige bli sluppet inn, mener Støre.

Torsdag kveld ga den tyrkiske nasjonalforsamlingen grønt lys til Finlands Nato-søknad. Nå gjenstår kun formaliteter før finnene er medlem av forsvarsalliansen.

Tyrkia satte seg tidlig på bakbeina etter at Finland og Sverige søkte om medlemskap og kom med en rekke krav til de to landene. Blant annet ville Tyrkia ha flere personer utlevert.

Selv om de to nordiske søkerlandene har hatt som mål å gå inn i forsvarsalliansen sammen, har Tyrkia fortsatt ikke ratifisert Sveriges innmelding. Det vil trolig skje først etter valget i Tyrkia, som holdes 14. mai.

(©NTB)

Flere nyheter: