Menu
Politiet er utenfor Stortinget der Med Israel for Fred (MIFF) holder en støttemarkering. Der har det også oppstått motdemonstrasjoner. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Store demonstrasjoner utenfor Stortinget: Én person pågrepet og flere anholdt

Politiet er på plass utenfor Stortinget i forbindelse med en markering for Israel. Motdemonstranter har møtt opp, og én person er pågrepet for steinkasting.

Av NTB | 15.10.2023 17:42:19

Kriminalitet og rettsvesen: Markeringen, som arrangeres av Med Israel for Fred (MIFF), startet klokken 16 søndag. Kort tid etter startet det også en markering for Palestina på samme sted.

– Vi er synlig til stede med en god del politi for å ro og orden på begge markeringene, skriver Oslo politidistrikt på X.

NTBs fotograf på stedet melder at det er omtrent 20 politibiler til stede, samt politihunder- og hester.

– Vedkommende kastet stein i retning politiet. Ingen ble truffet. Vi fikk kontroll på personen raskt, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til VG.

Flere personer har også blitt anholdt, ifølge politiet. Noen av disse blir innbrakt, mens noen blir bortvist.

– Dette er for å hindre politiet i å gjøre sitt arbeid, samt ikke etterkomme pålegg fra politiet, skriver politiet på X.

Stokkli sier at det er omtrent 500 personer på Israel-markeringen, og 50 personer på Palestina-markeringen.

– Terrororganisasjonen Hamas med sin nedslakting av tilfeldig ofre. Det er det verste angrepet på jøder, siden den andre verdenskrig og holocaust, sa Listhaug under sin appell.

Hun mener pengestrømmen til de palestinske områdene bør stanses til det er kontroll på hva de går til.

– La meg være tydelig. Fremskrittspartiet mener sivile drap og lidelser må unngås på begge sider. Norge må fortsette å bidra med nødhjelp, men vi må stoppe all kontakt med terrororganisasjonen Hamas, sa Listhaug.

Politiet opplyser at én person er pågrepet for å ha kastet stein.

Frp-leder Sylvi Listhaug, KrFs Dag-Inge Ulstein, Venstres Ola Elvestuen og Høyres Ingjerd Schou var blant talerne på Israel-markeringen. Det var også MIFF-leder Conrad Myrland.

(©NTB)

Flere nyheter: