Menu
Statsminister Jonas Gahr Støre beklager at nok en habilitetssak skaper bråk i valgkampen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Støre beklager til lokalpolitikere

Nok en habilitetssak stjeler oppmerksomhet fra lokalvalget. – Dette er sterkt beklagelig. Jeg skulle ønske at vi ikke var der, sier statsministeren.

Av NTB | 30.08.2023 17:54:45

Kriminalitet og rettsvesen: – Mitt ansvar når dette avdekkes, er å ta det på alvor, gå grundig inn i saken og så trekke de riktige konklusjonene, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på en pressekonferanse onsdag kveld.

Han fikk spørsmål om hvordan avsløringene om inhabilitet rundt utenriksminister Anniken Huitfeldt stjeler oppmerksomhet fra valgkampen og ødelegger for tilliten til politikere.

Støre sier at han og regjeringen har brukt to-tre uker for å få full oversikt over Huitfeldt-saken

– Jeg håper at folk ser at dette er et arbeid som skaper klarhet og rydder opp i det. Tillit er avgjørende, og så får kommunevalgkampen forhåpentligvis handle om det, nemlig valg i 355 kommuner, sier Støre.

Onsdag formiddag ble det kjent at Huitfeldts ektemann har gjennomført flere aksjekjøp som gjør henne inhabil som utenriksminister. Dette er den fjerde habilitetssaken i regjeringen denne sommeren.

– Jeg skulle ønske jeg ikke måtte stå her i dag. Men slik er det altså, det handler altså om habilitetssakene, sa Støre innledningsvis i pressekonferansen på Statsministerens kontor (SMK).

(©NTB)

Flere nyheter: