Menu
Pandaen Yang Guang nyter en bambusstilk i dyrehagen i Edinburgh før han vender snuten hjemover til Kina i starten av desember. Sammen med kjæresten TianTian har han tilbrakt de siste tolv årene i Skottland. Foto: Jane Barlow / PA / AP / NTB

Storbritannias eneste pandabjørner reiser hjem til Kina

Storbritannias eneste to pandabjørner nyter sine siste bambusstilker i dyrehagen i Edinburgh. Etter tolv år reiser de omsider tilbake til hjemlandet Kina.

Av NTB | 30.11.2023 12:30:06

Kuriosa og kjendiser: Dyrepasserne i den skotske hovedstaden har de siste ukene øvd pandabjørnene, Yang Guang og TianTian, på å bli vant til kasser til å de kan ta den lange ferden hjem til Kina i begynnelsen av desember.

Pandaene kom til Edinburgh i 2011 som en del av en tiårig avtale mellom Royal Zoological Society of Scotland (RZSS) og China Wildlife Conservation Association (CWCA). Panda-besøket ble forlenget med to år som følge av pandemien.

Da paret ankom Skottland var håpet at de skulle få unger, men til tross for dyrehagens beste innsats, inkludert kunstig befruktning og flere runder med mediebegeistring om mulige graviditeter, ble det ikke slik.

RZSS-sjef David Field sier likevel at pandaene har hjulpet dyrehagen, og at de har inspirert millioner av mennesker til å bry seg om naturen.

(©NTB)

Flere nyheter: