Menu
Den britiske statsministeren Rishi Sunak ønskes velkommen til Fredsparken i Hiroshima av Japans statsminister Fumio Kishida. Foto: Stefan Rousseau / Pool Photo via AP / NTB

Storbritannia kunngjør nye sanksjoner mot Russland

Storbritannia innfører nye sanksjoner mot Russland. Denne gangen er målgruppa selskap som er involvert i tyveri av ukrainsk korn og frakt av russisk energi.

Av NTB | 19.05.2023 09:24:20

Politikk: Storbritannia, USA og de øvrige G7-landene ventes å kunngjøre nye sanksjoner mot Russland på sitt toppmøte i Japan i helgen.

Storbritannia opplyste fredag at sanksjonene deres rammer 86 individer og firmaer som ledd i en innsats mot det de kaller lyssky elementer som er involvert i tyveri og salg av ukrainsk korn.

Sanksjonene vil også ramme de store russiske transportselskapene som frakter energi og våpen. Blant dem er det statlige atomenergiselskapet Rosatom og eieren av Det russiske kobberselskapet, Igor Altusjkin.

Kunngjøringen kommer etter at statsminister Rishi Sunak sent torsdag kveld varslet sanksjoner rettet mot den russiske gruveindustrien, med importforbud for diamanter, kobber, aluminium og nikkel.

Hensikten er å begrense Moskvas evne til å finansiere krigen i Ukraina.

– Som dagens kunngjøring av sanksjoner viser, står G7 samlet mot trusselen fra Russland, og vi står fast i vår støtte til Ukraina, sa Sunak på sidelinjen av G7-toppmøtet som åpner i Japan fredag.

(©NTB)