Menu
Linn Blohm og de andre svenske håndballkvinnene lar seg ikke skremme av IHFs valg av erstatter da Kamerun måtte trekke seg fra OL-kvalifiseringen. Storbritannia er ikke i nærheten av europeisk toppnivå. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Storbritannia fikk friplass i OL-kvalifiseringen i håndball: – Ikke veldig skremmende

Kamerun kan ikke delta i kvinnenes OL-kvalifisering i håndball på grunn av visumtrøbbel. Plassen gikk i stedet til Storbritannia.

Av NTB | 10.04.2024 18:27:09

Sport: – Ikke akkurat skremmende, sier den svenske stjernen Linn Blohm til TT.

– Det hadde vært noe helt annet om de hadde invitert et av de høyest rangerte europeiske lagene som ikke allerede er med. Nå kan vi konsentrere oss helt om å slå Ungarn og Japan.

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) melder på sitt nettsted at Kamerun ikke leverte nødvendig dokumentasjon innen fristen og dermed ikke fikk visum til Ungarn, der kvalifiseringen foregår.

IHF prøvde å finne et annet afrikansk lag som kunne steppe inn på kort varsel, men fikk nei fra Senegal og Kongo, som i likhet med Kamerun deltok i fjorårets VM. Flere andre skal også ha takket nei.

Derfor besluttet IHF på et styremøte tirsdag å benytte seg av retten til å dele ut et wildcard. Valget falt på Storbritannia, selv om laget er svært langt nede på den europeiske rankingen. Britene deltok ikke engang i den nylig avsluttede EM-kvalifiseringen.

– Storbritannia er del av IHFs «nye markeder»-prosjekt og vil gjerne delta i OL-kvalifiseringen. De kan også stille i Ungarn på svært kort varsel, heter det fra IHF. De seks siste OL-billettene skal deles ut i tre kvalifiseringsturneringer denne uka, og de første kampene spilles torsdag.

Norge er allerede OL-klar som VM-sølvvinner.

(©NTB)

Flere nyheter: