Menu
Pita Limjaroenrat er med godt mot når nasjonalforsamlingen torsdag skal stemme over ny statsminister i Thailand. Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB

Stor spenning knyttet til statsministervalget i Thailand

Valgvinner Pita Limjaroenrat er utpekt som en av kandidatene når Thailands nasjonalforsamling torsdag skal stemme over ny statsminister.

Av NTB | 13.07.2023 08:23:08

Politikk: Pita vant valget i Thailand i mai, men onsdag anbefalte valgkommisjonen å utestenge ham midlertidig fra nasjonalforsamlingen. Årsaken var påståtte brudd på valgkampreglene på grunn av eierandeler i en TV-kanal.

Det er ikke klart om kommisjonens anbefaling om å suspendere Pita påvirker avstemmingen. Statsministre trenger ikke være medlemmer av nasjonalforsamlingen i Thailand.

Det har imidlertid rådet tvil om Pita, som leder det prodemokratiske partiet Phak Kao Klai (Marsj Fremad), vil klare å samle nok støtte til å danne en regjering.

Tirsdag denne uken kunngjorde statsminister Prayut Chan-o-cha at han gir seg i politikken etter det sviende valgnederlaget i mai. Den tidligere generalen Prayut har hatt makten siden militærkuppet i 2014.

(©NTB)

Flere nyheter: