Menu
Det ligger an til et svær jevnt valg i Oslo til høsten. De rødgrønne har styrt hovedstaden siden 2015. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Stor prognose viser storby-krise for Ap

De borgerlige partiene ligger an til å få flertall i 35 av de 50 største kommunene i Norge.

Av NTB | 07.06.2023 21:59:05

Politikk: Det viser en prognose TV 2 publiserte onsdag kveld.

I dag styres 32 av de 50 største kommunene av Ap-ordførere. Den ferske prognosen, som er basert på Kantars kommunebarometer for juni, viser at svært få av disse ligger an til å beholde jobben. Kun sju av 50 kommuner har rødgrønt flertall i prognosen.

I både hovedstaden og Bergen ligger det an til borgerlig flertall, mens prognosen viser fortsatt rødgrønt flertall i Trondheim.

I hovedstaden ligger det an til å bli svært jevnt. I TV 2s måling leder den borgerlige siden med kun ett mandat. Dermed er det fremdeles åpent om Raymond Johansen får fortsette som byrådsleder i Oslo.

Dersom prognosen slår til, vil Høyre nesten doble sin bystyregruppe. Samtidig er det knyttet spenning til hvem Venstre, som i dag sitter i byråd med Ap, vil samarbeide med etter valget.

Også i Stavanger ligger det an til et klart blått flertall. I denne prognosen får Høyre hele 38,1 prosent i oljebyen. Før sittende Ap-ordfører Kari Nessa Nordtun tok over i 2019 hadde Høyre styrt byen siden 1995.

(©NTB)

Flere nyheter: