Menu
Migranter vandrer i Darien-jungelen som strekker seg fra Colombia til Panama, i håp om å til slutt nå USA. Mer enn 400.000 har siden årsskiftet begitt seg ut på den strabasiøse ferden, ifølge myndighetene i Panama. Det er 62 prosent flere enn i hele 2022. Foto: Ivan Valencia / AP / NTB

Stor økning i migranttrafikken i farlig jungel i Latin-Amerika

Antallet migranter som har tatt seg gjennom den farlige Darien-jungelen mellom Panama og Colombia på vei til USA, har skutt i været til mer enn 400.000 i år.

Av NTB | 30.09.2023 02:12:29

Kriminalitet og rettsvesen: Langs ruta er ville dyr, tykk jungel, elver og kriminelle gjenger som raner migranter eller krever penger for å lede dem gjennom jungelen.

Jungelen har blitt en nøkkelrute for migranter som tar seg fra Sør-Amerika og gjennom Mellom-Amerika og Mexico i håp om å nå USA.

Panamanske myndigheter hadde onsdag denne uka registrert 402.030 mennesker som hadde passert. Tallet er 62 prosent høyere enn antall migranter som krysset Darien-jungelen i fjor, heter det videre.

Myndighetene vet ikke hvor mange som har mistet livet. Mange dødsfall blir aldri meldt inn.

Ifølge myndighetene er det så mange som 4000 mennesker som tar seg gjennom jungelen fra Colombia hver dag. De fleste av dem er fra Venezuela, Haiti, Ecuador og Colombia, men det er også kinesere og afghanere blant dem.

Gjennomstrømmingen er så stor at Panama har etablert hjelpesentre for migranter flere steder i landet.

(©NTB)

Flere nyheter: