Menu
NSOs studentbudsjett viser at norske studenter går 6407 kroner i minus hver måned med dagens studiestøtte. Den største utgiftsposten er bolig, opplyser de. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB

Stor boligmangel blant studentene, viser undersøkelse: Mangler 15.000 studentboliger

Norske studenter står ovenfor en stor boligmangel, ifølge Studentboligundersøkelsen 2023. NSO frykter at høsten blir vanskelig for norske studenter.

Av NTB | 27.07.2023 09:03:10

Politikk: – Studentboligmangelen frarøver 15.000 studenter sjansen til et trygt og rimelig hjem å bo i, sier leder Oline Sæther av Norsk Studentorganisasjon (NSO).

Det mangler omkring 15.000 studentboliger for å nå studentenes mål om at 1 av 5 skal kunne bo i studentboliger. Selv med en historisk vilje til å bygge studentboliger fra regjeringen, er det fortsatt tilnærmet stillstand når det gjelder andelen studenter som får plass i studentboliger, ifølge studentorganisasjonen.

– Vi må tråkke hardere på gassen. 85 prosent av norske studenter tvinges ut et stadig tøffere privat leiemarkedet. Vi forventer nå at stat, kommune og studentsamskipnadene samarbeider om å få satt spadene i jorda, sier Sæther.

– Her er bolig den desidert største utgiften. Det viktigste grepet for å hjelpe dagens studenter er enkelt. Studiestøtten må opp, og det må bli fart på byggingen, mener NSO.

Høye leiepriser og studenter som sliter med å finne boliger i sin nye studentby har vært mye omtalt så langt i sommer. NSO mener at viljen til å bygge flere studentboliger er for lav.

Norsk Studentorganisasjons studentbudsjett viser samtidig at norske studenter går 6407 kroner i minus hver måned med dagens studiestøtte.

(©NTB)

Flere nyheter: