Menu
Sondre Langås (t.h.) jubler for sitt første eliteseriemål. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Stoppervikar Langås matchvinner for gulljagende Viking – ubeseiret i tolv kamper

Viking vant rogalandsduellen borte mot Haugesund 2-0 etter scoringer av Sondre Langås og Zlatko Tripic.

Av NTB | 16.09.2023 20:02:30

Sport: Dermed er Viking på tabelltopp i Eliteserien med tre poeng mer enn Bodø/Glimt, som spiller borte mot Rosenborg søndag.

Langås var en liten overraskelse i Vikings startoppstilling. Han erstattet den viktige midtstopperen David Brekalo, som sliter med en vond tå. Unggutten som kom fra Ranheim i sommer, skulle gjøre et solid inntrykk.

I tospann med Djibril Diop hadde Langås god kontroll defensivt, og etter 40 minutter scoret han på corner. Innsvingeren fra kaptein Tripic var god, og Langås brukte skulderen og ansiktet til å stange ballen inn ved bakre stolpe.

– Det er det første målet mitt. Jeg har vel ikke scoret i Obos-ligaen, og det er det første i Eliteserien. Så det er fint, gliste han overfor TV 2 i pausen.

En overgang i det 65. spilleminutt skapte også trygghet hos fansen. Samuel Adegbenro fant Tripic, som på klinisk vis skrudde ballen inn lavt i langhjørnet.

For den ferske FKH-treneren Sancheev Manoharan ble det en vrien dag på jobb. Hans gutter fikk ikke til stort mot det formsterke bortelaget.

FKH ligger i skrivende stund to poeng over kvalifiseringsplassen og er i poengnød før de gjester Odd i neste runde.

Viking hadde mønstret mange supportere til bortekampen i Haugesund, og de kunne glede de tilreisende med en god kamp der de hadde bra kontroll.

Viking har vunnet elleve av sine tolv siste kamper i Eliteserien. Unntaket var 1-1-oppgjøret hjemme mot Vålerenga sist. Neste helg kommer Sandefjord på besøk til Stavanger.

(©NTB)

Flere nyheter: