Menu
Natos generalsekretær Jens Stoltenberg holder kortene tett til brystet. Foto: Susan Walsh / AP / NTB

Stoltenberg sier fremtiden hans er opp til Nato-landene – får støtte fra Frederiksen

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg holder fortsatt kortene tett til brystet når det kommer til om hans periode skal forlenges igjen.

Av NTB | 15.06.2023 13:49:05

Politikk: – Når det kommer til min etterfølger så er det en beslutning som skal treffes av de 31 Nato-landene. Jeg er ansvarlig for alle beslutninger i alliansen unntatt én, sier Stoltenberg til dansk TV 2.

På spørsmål fra det danske nyhetsbyrået Ritzau står han imidlertid fast på at han ikke har noen intensjon om å søke forlengelse.

Stoltenberg inntok sjefsstolen i Nato i 2014, og hans periode har blitt forlenget tre ganger. Han skulle vært ferdig i jobben i fjor, men takket ja til å forlenge med ett år etter press fra Nato-landene, blant annet som følge av krigen i Ukraina. Han frasa seg samtidig stillingen som sentralbanksjef i Norges Bank.

Senere torsdag uttalte Danmarks statsminister Mette Frederiksen at hun vil ha Stoltenberg til å fortsette.

– Absolutt. Jeg mener Stoltenberg har ganske enkelt vært fremdragende i spissen for Nato i mange år, men også i en meget dramatisk tid, sier Frederiksen til DR.

Det har hyppig vært spekulert i at Frederiksen er kandidat til å ta over jobben som Nato-sjef, og disse spekulasjonene tiltok da hun besøkte Det hvite hus i forrige uke. Den danske statsministeren fikk spørsmål om hvorvidt hun er interessert i posten.

– Jeg er svært glad i jobben min, og den har jeg tenkt å fortsette i. Så nei, jeg er ikke på vei til Nato.

(©NTB)

Flere nyheter: