Menu
Nato-sjef Jens Stoltenberg sier flere av alliansens medlemmer har sett tegn på at Kina vurderer og muligens planlegger å levere våpen til Kina. Foto: Alastair Grant / AP / NTB

Stoltenberg: Nato har sett tegn til at Kina vurderer å væpne Russland

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier alliansen har sett tegn til at Kina vurderer å sende våpen til Russland.

Av NTB | 23.02.2023 15:56:11

Politikk: – Vi har ikke sett forsyninger av dødbringende hjelp fra Kina til Russland, men vi har sett tegn til at de vurderer og muligens planlegger dette, sier Nato-sjefen.

– Det er grunnen til at USA og andre allierte veldig tydelig har advart mot dette, legger han til. Stoltenberg sier Kina ikke burde støtte «Russlands ulovlige krig».

Uttalelsen kommer etter at USAs forsvarsminister Antony Blinken advarte Kina mot konsekvensene av å gi materiell støtte til Russlands krig i Ukraina.

Kina har foreløpig ikke kommentert uttalelsen, men landets utenriksdepartement sa tidligere torsdag at enhver mulig etterretning USA planlegger å offentliggjøre om våpenleveranser fra Kina til Russland kun er spekulasjoner.

Russland og Kina skrev under en avtale om ubegrenset partnerskap rett før Russlands invasjon av Ukraina for et år siden. De økonomiske forbindelsene har økt kraftig i kjølvannet av vestlige sanksjoner og redusert handel mellom Russland og vestlige land.