Menu
Nato-sjef Jens Stoltenberg ønsker beslutningen om å sende stridsvogner til Ukraina velkommen. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB

Stoltenberg: – Gode nyheter fra Norge

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg er svært fornøyd med at også Norge har besluttet å levere stridsvogner til Ukraina.

Av NTB | 25.01.2023 19:45:00

Politikk: – Dette er veldig gode nyheter fra Norge. Norske stridsvogner vil, sammen med bidragene fra andre Nato-land, utgjøre en forskjell for Ukraina på slagmarken, og gjøre det mulig for Ukraina å frigjøre land som i dag er okkupert av russiske invasjonsstyrker, sier Stoltenberg til NTB.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) meldte onsdag at Norge vil gi Leopard-stridsvogner av typen 2A4 til Ukraina, men det er ikke kjent hvor mange.

Tidligere på dagen varslet Tyskland at de vil bidra med Leopard 2, deretter kom meldingen om at USA planlegger å gi 31 amerikanske stridsvogner av typen M1 Abrams.

Stoltenberg ønsker president Joe Bidens beslutning velkommen.

– Sammen med leveransene av britiske Challenger og tyske Leopard 2, kan dette utgjøre en stor forskjell i evnen til å slå Russland tilbake, skrev Stoltenberg på Twitter.