Menu
Landbruksminister Geir Pollestad (Sp) fremhever viktigheten av at forbrukere skal kunne velge norsk. FOTO: Nyt Norge

Stolt av «Nyt Norge»-merket

Juletrefarmerne på Svandal Juletregard i Vindafjord og Bjelland Juletregard i Tysvær markerer seg som de første i landet som kan merke juletrær med det anerkjente "NYT NORGE"-merket.

Av Egil M Solberg | 04.12.2023 16:41:54

Juletre: Den velkjente merkeordningen, som tradisjonelt har garantert norsk opprinnelse for mat og blomster, har i år blitt utvidet til å inkludere juletrær av Stiftelsen Norsk Mat.

For å bli godkjent dyrker av «NYT NORGE»-juletrær, må gårdene oppfylle strenge krav gjennom KSL-ordningen, som inkluderer miljøhensyn, bærekraft, arbeidsforhold, og lovlig forvaltning av skog og eiendom.

Juletrebonden AS, innehaver av merkegodkjenningen, møtte Landbruksminister Geir Pollestad for å markere lanseringen av «NYT NORGE.»

Gudrun Margrete Dyrseth i Juletrebonden uttrykte stolthet over å være den første som leverer juletrær med «NYT NORGE»-merket og håper på flere dyrkere som kan oppfylle kravene neste år for å øke tilgjengeligheten av «NYT NORGE»-juletrær.

Disse juletrærne er tilgjengelige i flere steder over hele landet, og forbrukerne oppfordres til å be om «NYT NORGE»-merket for å støtte norsk juletreproduksjon og vise bevissthet om opprinnelsen og miljøhensyn.

Flere nyheter: