Menu
Thea Louise Stjernesund fikk med seg karrierens andre kongepokal under NM i alpint i Trysil. Foto: Claes-Tommy Herland / Norges Skiforbund / NTB

Stjernesund vant kongepokalen i Trysil – hyllet arrangøren etter snøkaos

Thea Louise Stjernesund kjempet seg til NM-gull i slalåmrennet under svært krevende forhold i Trysil. Andrine Mårstøl kjørte seg opp fem plasser og vant sølv.

Av NTB | 25.03.2023 11:04:04

Sport: – Det er kjempebra jobbet av Trysil. De fikk tøffe forhold å jobbe med i dag. At det ble så forsvarlig og fint som det ble i dag, er veldig gøy, sier Stjernesund til NTB.

Stjernesund vant med 75 hundredels sekund foran Mårstøl. Bianca Bakke Westhoff ledet etter 1. omgang, men måtte ta til takke med bronsemedalje.

Fjorårets vinner Mina Fürst Holtmann endte på 4.-plass i det som var en tøff dag for alpinistene.

Bare 33 av de 72 løperne kom i mål i første omgang. Tre av dem ble diskvalifisert, så alle 30 som kom i mål, ble klar for den andre og siste omgangen.

– Det er krevende forhold. Det blir oppkjørt og gropete, og det er noe av det vanskeligste å kjøre på, forklarte alpinistenes sportssjef Claus Ryste til NRK før finaleomgangen.

Det skilte nesten 18 sekunder fra raskeste til 30. raskeste tid i 1. omgang.

– Det ble et veldig fint NM. Kudos til Trysil for at de får til det. Det har vært en tøff uke for dem, sier Stjernesund.

Lørdag er første dag med konkurranser i alpin-NM etter tre dager med avlysninger og utsettelser.

Senere skal gutta i aksjon i slalåm. Søndag er det storslalåm på programmet.

(©NTB)