Menu
Thea Louise Stjernesund feirer etter andreplassen i Soldeu. Foto: Alessandro Trovati / AP Photo / NTB

Stjernesund tok til tårene etter karrierebeste i storslalåmavslutningen: – Lettelse og glede

Thea Louise Stjernesund gjorde karrierebeste i storslalåm da hun kjørte ned til sin første pallplassering i verdenscupen i Soldeu. Mikaela Shiffrin vant.

Av NTB | 19.03.2023 13:04:13

Sport: Stjernesunds bestenotering i storslalåm før rennet var en sjetteplass fra fjorårssesongen. Den forbedret hun i søndagens verdenscupavslutning.

– Det var utrolig gøy. Jeg hadde så lyst til å ta denne muligheten. Det var så deilig å legge fra seg alt av konsekvenser og bare gå for det. Jeg hadde virkelig ikke noe å tape, sa Stjernesund til Viaplay etter rennet.

26-åringen var bare ni hundredeler bak andreplassen før finaleomgangen og hadde alle muligheter til å kjøre seg opp til pallen. I andreomgangen suste inn til ny ledelse, fire tideler foran Lara Gut-Behrami.

Da Maryna Gasienica-Daniel, Marta Bassino og Valérie Grenier plasserte seg bak Stjernesund i mål var andreplassen sikret.

– Jeg er stolt av den kurven jeg har gjort. Den veien fra 2021-året til nå, det har vært en reise. Det er en følelse av lettelse og glede, fortsatte Stjernesund.

– Seks hundredeler er bittert, men jeg tenker at hun ikke er den verste å bli slått av. Vi har kjørt den samme løypa, men vi er to ganske forskjellige utøvere, så det å kunne dele pallen med henne er utrolig kult, mente Stjernesund om den amerikanske vinneren.

Shiffrin har allerede vunnet storslåmcupen, slalåmcupen og verdenscupen sammenlagt. Årets sammenlagttittel i verdenscupen er hennes femte sammenlagttittel i karrieren.

– Gratulerer til Thea, det var så vidt jeg kom meg forbi der, sa Shiffrin i et intervju som besto av mer latter enn faktiske svar.

Amerikaneren ble historisk da hun gikk forbi Ingemar Stenmark som den mestvinnende alpinisten forrige helg. Søndagens seier var hennes 88. verdenscupseier i karrieren og sin 14. for sesongen.

De resterende norske sørget for en god laginnsats i verdenscupfinalen.

Både Mina Fürst Holtmann og Maria Therese Tviberg leverte sterke andreomganger og endte som henholdsvis nummer fem og ti. Dermed kjørte begge to seg opp flere plasser fra førsteomgangen.

Ragnhild Mowinckel endte på plassen foran Tviberg.

Shiffrin gjennomførte en tilsynelatende feilfri første omgang fra første startnummer. Tiden viste seg å være god, da Grenier og Bassino la seg over halvsekundet bak i mål. I finalen sikret 28-åringen seieren, men i mål var det bare seks hundredeler mellom amerikaneren og nordmannen. Grenier ble nummer tre.

I seiersintervjuet for FIS var det Shiffrins kjæreste Aleksander Aamodt Kilde som gjennomførte intervjuet.