Menu
Magnus Carlsen under Norway Chess i 2022. Foto: Carina Johansen / NTB

Stjernefelt klar for Norway Chess – her er Carlsens motstandere

Magnus Carlsen har selskap av en rekke sjakkstjerner i startfeltet til årets Norway Chess. To store talenter har også fått innpass i turneringen.

Av NTB | 14.03.2023 11:24:05

Sport: Det er klart etter at arrangøren tirsdag slapp navnene som skal spille i Stavanger i perioden 29. mai til 9. juni.

Blant spillerne er Magnus Carlsen, Alireza Firouzja, Anish Giri, Wesley So, Hikaru Nakamura, Fabiano Caruana, Shakhriyar Mamedyarov og Aryan Tari.

I tillegg kommer også 18 år gamle Nodirbek Abdusattorov fra Usbekistan og 16 år gamle Dommaraju Gukesh fra India til start. Abdusattorov har allerede rukket å bli verdensmester og olympisk mester tross sin unge alder.

Abdusattorov er rangert som nummer 17 i verden. Han vant VM i hurtigsjakk i 2021.

– Jeg var veldig glad da jeg ble invitert til turneringen. Jeg er virkelig veldig spent på å spille i denne turneringen og ser fram til å spille underholdende sjakk, sier Abdusattorov i en uttalelse.

Dommaraju Gukesh, bedre kjent som Gukesh D, er rangert som nummer 18 i verden. Han er den tredje yngste personen i historien som har kvalifisert seg til tittelen stormester.

(©NTB)