Menu
Ohio-representanten Jim Jordan (i lys skjorte) har kastet seg inn i kampen om å bli ny leder i Representantenes hus. Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB

Steve Scalise og Jim Jordan kaster seg inn i lederkampen i Representantenes hus

Lederstriden i Representantenes hus tar form. Steve Scalise og Jim Jordan har begge varslet at de ønsker å innta rollen som speaker.

Av NTB | 04.10.2023 21:03:04

Politikk: De to republikanske representantene kan ennå få selskap av flere andre kandidater, og mange tror at det er duket for langvarig og bitter lederstrid.

Splittelsen er stor på republikansk side etter at et mistillitsforslag fra Florida-representanten Matt Gaetz felte partikollegaen Kevin McCarthy.

Scalise er nummer to i Representantenes hus og har lenge vært favoritt til å overta som leder for republikanerne i forsamlingen etter McCarthy.

Jim Jordan er leder for justiskomiteen og regnes som en av ekspresident Donald Trumps allierte. I januar stilte han som motkandidat til Kevin McCarthy, men fikk kun 20 stemmer i én runde.

Vrakingen av McCarthy mandag var en historisk hendelse, siden det er første gang noensinne lederen for Representantenes hus er blitt kastet midt i en periode. Stillingen regnes som den tredje viktigste i USAs statsapparat, etter presidenten og visepresidenten.

Republikanerne planlegger en avstemming 11. oktober.

(©NTB)

Flere nyheter: