Menu
Enzo Marescas erstatter i Leicester er klar. Foto: Jon Super / AP / NTB

Steve Cooper er ansatt som ny manager i Premier League-klubben Leicester

Steve Cooper får jobben med å lede nyopprykkede Leicester i den kommende Premier League-sesongen.

Av NTB | 20.06.2024 11:13:15

Sport: Leicester bekrefter selv signeringen i sine mediekanaler.

Ansettelsen betyr at Cooper er tilbake i fotballmanesjen etter at han i desember i fjor fikk sparken som manager i Nottingham.

44-åringen erstatter Enzo Maresca, som nylig ble hentet til Chelsea. Italieneren ledet Leicester tilbake til øverste nivå i engelsk fotball forrige sesong.

Ved siden av å lede Nottingham med suksess har Cooper tidligere vært manager i Swansea samt flere aldersbestemte engelske landslag.

Han førte Nottingham opp i Premier League den første sesongen i sjefsstolen på City Ground. Forrige sesong ble det verre. Klubben slet med å ta de nødvendige poengene, hvilket førte til at Cooper til slutt måtte forlate jobben.

Leicester gjør comeback i den engelske toppdivisjonen hjemme mot Tottenham 19. august. Deretter venter Fulham på bortebane i serierunde nummer to.

Tidligere Brighton- og Chelsea-manager Graham Potter skal ifølge flere medier ha vært en annen het kandidat til jobben i Leicester. Tidligere denne uken meldte blant andre The Guardian at han skulle være svært nær en enighet med klubbledelsen om jobben.

(©NTB)

Flere nyheter: