Menu
Raphaël Varane scoret for Manchester United i serieåpningen mot Wolves. Foto: Rui Vieira / AP / NTB

Sterke reaksjoner etter overtidsdrama da United åpnet med seier: – Bare å kaste regelboka

Manchester United åpnet sesongen med 1-0-seier over Wolves, men en straffesituasjon på overtid satte sinnene kraftig i kok hos ekspertene.

Av NTB | 14.08.2023 23:14:30

Sport: Nesten seks minutter på overtid gikk United-keeper André Onana særdeles hardt til verks i en duell med en Wolves-spiller. VAR-dommerne så på situasjonen, men konkluderte med at det ikke var straffe.

På sidelinjen fikk en rasende Wolves-manager Gary O’Neil gult kort.

Ekspertene hisset seg kraftig opp over den dommernes vurdering.

– Et av de klareste straffesparkene jeg har sett på lang, lang tid. Hvis dette er lov, er det bare å kaste regelboka. Da er alt lov, sa Kasper Wikestad i Viaplays studio.

– Da er det greit, da. Da er det bare å sette en tungvektsbokser i mål og la han rydde unna motstandere. Helt spinnvilt, supplerte makker Pål André Helland.

Helland kalte det totalt sjokkerende at det ikke ble blåst straffe.

– Nedrig mot spillets regler, sa han og snakket om «evneveikhet og dumhet på VAR-rommet».

Franskmannen vant den avgjørende duellen foran mål og stanget ballen inn i det tomme nettet.

Scoringen kom etter at det i første rekke var Wolves som hadde skapt sjanser.

– Om det er fortjent kan diskuteres etter at Wolverhampton har vært fryktelig gode i annen omgang, sa Viaplay-ekspert Tor Ole Skullerud etter målet.

O’Neil hadde all mulig grunn til å være tilfreds med mye av det laget hans leverte på Old Trafford. Wolves gikk fryktløst til verks på en vanskelig bortebane og dominerte store perioder av kampen.

Gjestene var så definitivt nærmest scoring i en sjansefattig første omgang. Matheus Cunha og Pablo Sarabia fikk hver sin gode mulighet, men avslutningene holdt ikke høy nok kvalitet.

Enda større var sjansen nevnte Cunha fikk tidlig i annen omgang. Etter et strålende angrep endte ballen hos Wolves-spissen, men den svake avslutningen fra kloss hold traff yttersiden av stolpen.

Dermed fikk United-fansen de tre poengene den ønsket seg i sesongens første kamp, men prestasjonen imponerte neppe så mange.

I neste runde skal Erik ten Hags mannskap ut mot Tottenham, mens Wolverhampton får besøk av Brighton.

Scoringen som skilte lagene på Old Trafford kom kvarteret før full tid. Da åpnet Bruno Fernandes Wolves-forsvaret med en kunstpasning til høyreback Aaron Wan-Bissaka. Han vippet ballen videre inn på hodet til Varane.

Wolverhampton kom til serieåpningen på Old Trafford etter turbulente dager i klubben. I forrige uke forlot Julen Lopetegui brått managerjobben på Molineux. Inn kom Gary O’Neil, kun få dager før sesongstart.

Også etter Varanes 1-0-scoring fortsatte Wolverhampton å skape sjanser. Flere ganger måtte den nye United-keeperen André Onana i aksjon med viktige inngripener.

(©NTB)