Menu
Martinius Stenshorne starter fremst i sprintløpet. Foto: Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency / NTB

Stenshorne starter fremst i sprintløpet i Østerrike: – Det blir gøy

Martinius Stenshorne (18) kjørte inn til 12.-plass i kvalifiseringen til Formel 3-runden i Østerrike. Det gir beste startspor i lørdagens sprintløp.

Av NTB | 28.06.2024 15:13:09

Sport: Stenshorne fikk til et solid siste forsøk der han satte raskeste tid i den første sektoren på banen, men han tapte for mye etter hvert og kunne ikke blande seg inn i toppen.

Han havnet først på den sure 13.-plassen, men i minuttene etter kvalifiseringsslutt hoppet Hokksund-gutten opp én plass.

– Det gjør helgen ganske mye annerledes. Vi slet litt med understyring på det første dekksettet. På den siste «pushen» var jeg litt for nær bilen foran, så jeg tapte mye i sektor tre. Jeg føler at farten var der, sa Stenshorne til Viaplay.

Rekkefølgen på de tolv beste i kvalifiseringen snus om til sprintløpet, og dermed er det svært viktig å ende der.

– Jeg har aldri gjort det før. Det blir gøy, sa Stenshorne om å starte fremst.

Sprintløpet i Østerrike starter klokken 9.30 lørdag.

Stenshorne ble nummer fire i sprintløpet i Barcelona sist helg. Hans eneste F3-seier kom i sprintløpet i Melbourne i mars, men han har siden slitt med å prege løpene.

Det gjenstår fem VM-runder denne Formel 3-sesongen, som avsluttes i italienske Monza 1. september.

Hitech-fører Stenshorne har imidlertid bare fire runder igjen. Han får ikke delta i Storbritannias Grand Prix på Silverstone-banen neste uke som følge av regelbrudd. 18-åringen kjørte et GB3-løp på Silverstone i april, noe han ikke hadde tillatelse til.

Stenshorne ble tidligere i år en del av McLarens juniorsatsing.

(©NTB)