Menu
En mann avgir sin stemme i Delemont i Sveits. Foto: Jean-Christophe Bott / AP / NTB

Stemmene telles opp i Sveits – høyrepopulister går trolig fram

Klokka 10 lokal tid stengte stemmelokalene i Sveits. De første prognosene viser at høyrepopulistene ligger an til å få 29 prosent av stemmene.

Av NTB | 22.10.2023 16:43:02

Politikk: Valgkampen har vært preget av utspill om innvandring, prisstigning og identitetspolitikk. Det ligger an til at høyrepopulistiske Folkepartiet (SVP) henter inn de fleste velgerne de tapte ved valget i 2019, og at grønne partier går tilbake.

De første prognosene søndag viser at Folkepartiet ligger an til å få en oppslutning på 29 prosent – en framgang på litt over tre prosentpoeng – ifølge markedsundersøkelsesbyrået GFS Bern.

Samtidig ligger Sosialdemokratene an til å få 17 prosent, mens sentrum-høyre-partiet Sentrum ligger an til å få 15 prosent.

I valget i 2019 gikk venstreorienterte De grønne og sentrumsorienterte Liberale grønne sterkt fram og fikk over 20 prosent oppslutning til sammen. Det meste tyder på at partiene mister makt.

– Det virker som om folk har vent seg til tanken på klimaendringer, sier valgforskeren Pascal Sciarini ved universitetet i Genève.

(©NTB)

Flere nyheter: