Menu
Alexander Steen Olsen gjorde karrierebeste i Schladming. Foto: Giovanni Auletta / AP / NTB

Steen Olsen med superomgang i Schladming – klatret 13 plasser

Alexander Steen Olsen (21) gjorde karrierebeste i verdenscupen da alpintalentet tok 4.-plassen i storslalåmrennet i Schladming.

Av NTB | 25.01.2023 22:14:58

Sport: Steen Olsen er i kjempeform og viste nok en gang muskler i andre omgang. Kjelsås-gutten hadde nest beste omgangstid og klatret 13 hakk.

– Jeg følte at det kunne gå alle veier. Jeg er drithappy, sa han til TV 2 etterpå.

Topp-fire-plasseringen er karrierebeste for 21-åringen i verdenscupen. Hans tidligere bestenotering var 8.-plassen han sikret i tirsdagens slalåmrenn i samme bakke.

– Jeg var ganske sliten etter i går. Jeg måtte jobbe med meg selv for å orke, men fant ut at det beste er å prøve å komme seg så fort ned som mulig. Det er minst slitsomt. Jeg er superfornøyd med andre omgang, sa unggutten.

Sveitsiske Loïc Meillard sikret en overlegen seier foran landsmann Gino Caviezel og østerrikske Marco Schwarz, som klatret elleve plasser med beste omgangstid i finalen.

Henrik Kristoffersen lå på 3.-plass etter første omgang, men klarte ikke å beholde pallplassen og endte til slutt som nummer fem.

– Først: Jævlig bra, Sander! Sykt bra! Gratulerer til Sander, og gratulerer til Loïc, sa Kristoffersen til TV 2 og fortsatte:

– En veldig bra andre omgang. Han kjører veldig fint teknisk. Det er litt synd at han ikke er på pallen. Han hadde egentlig fortjent det i dag, men det kommer. Han har så mange muligheter.

For Lucas Braathen ble det derimot en skuffende dag i storslalåmløypa i Schladming. Alpinkometen kjemper til vanlige om seirer og pallplasser, men måtte onsdag seg fornøyd med en 10.-plass.

Leif Kristian Nestvold-Haugen endte på 19.-plass, mens Rasmus Windingstad ble nummer 24. Atle Lie McGrath røk på innerski og kjørte ut.

Fabian Wilkens Solheim endte som nummer 38 i første omgang og kvalifiserte seg dermed ikke videre i rennet.

Sveitseren leder verdenscupen med 1186 poeng. Kilde følger nærmest med 993.

Onsdagens storslalåm erstattet rennet som ble avlyst i Garmisch-Partenkirchen tidligere i januar.

I sin 200. verdenscupstart leverte fartsspesialisten Aleksander Aamodt Kilde et meget solid storslalåmrenn. Lommedalen-løperen endte til slutt på 8.-plass og sikret viktige poeng i kampen som verdenscupen sammenlagt.

Verdenscupleder Marco Odermatt sto over rennet i Schladming grunnet kneskaden han pådro seg i Kitzbühel sist helg.

(©NTB)