Menu
Alexander Steen Olsen gjorde karrierebeste i Schladming. Foto: Giovanni Auletta / AP Photo / NTB.

Steen Olsen med karrierebeste i Schladming – klatret 13 plasser

Alpintalentet Alexander Steen Olsen (21) gjorde karrierebeste i verdenscupen da han kjørte til 4.-plass i storslalåmrennet i Schladming.

Av NTB | 25.01.2023 21:55:02

Sport: Steen Olsen er i kjempeform og viste nok en gang muskler i andre omgang. Kjelsås-løperen hadde nest beste omgangstid og klatret 13 hakk.

Det er karrierebeste for 21-åringen i verdenscupen. Hans tidligere bestenotering var 8.-plassen han sikret i tirsdagens slalåmrenn i samme bakke.

Henrik Kristoffersen lå på 3.-plass etter første omgang, men klarte ikke å beholde pallplassen og endte til slutt som nummer fem.

I sin 200. verdenscupstart leverte fartsspesialisten Aleksander Aamodt Kilde et meget solid storslalåmrenn. Lommedalen-løperen endte til slutt på 8.-plass og sikret viktige poeng i kampen som verdenscupen sammenlagt.

For Lucas Braathen ble det derimot en skuffende dag i storslalåmløypa i Schladming. Alpinkometen kjemper til vanlige om seirer og pallplasser, men måtte onsdag seg fornøyd med en 10.-plass.

Leif Kristian Nestvold-Haugen endte på 19.-plass, mens Rasmus Windingstad ble nummer 24. Atle Lie McGrath røk på innerski og kjørte ut.

Fabian Wilkens Solheim endte som nummer 38 i første omgang og kvalifiserte seg dermed ikke videre i rennet.

Verdenscupleder Marco Odermatt står over onsdagens storslalåmrenn i Schladming grunnet kneskaden han pådro seg i Kitzbühel sist helg.

Onsdagens storslalåm erstattet rennet som ble avlyst i Garmisch-Partenkirchen tidligere i januar.

(©NTB)

Flere nyheter: