Jubel i Stavanger Oilers-leiren etter Alexander Ytterells 2-1-scoing mot Vålerenga. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB

Stavanger Oilers best i toppkampen – slo Vålerenga 4-2 på Jordal

En gnistrende midtperiode ga Stavanger Oilers rykket som senket Vålerenga i lørdagens storoppgjør i eliteserien i ishockey. Gjestene fikk med seg 4-2-seier.

Av NTB | 05.10.2024 21:01:22

Sport: Rivalene var alene om å være ubeseiret, men etter sju kamper står bare Oilers igjen med full pott (21 poeng). Rogalendingene kom best i gang på Jordal, og steppet senere opp noen hakk da 1-1 ble til 4-1.

Vålerenga ble kjørt hardt i den andre perioden og slet tungt med å stoppe Oilers’ offensiv.

André Bjelland Strandborg ga bortelaget ledelsen med en suser innenfor de tre første minuttene. Etter pangstarten spilte VIF seg mer inn i det, og i overtall kom uttellingen.

Med hodet utlignet Tim McGauley til 1-1. Han ble truffet av en puck som akkurat hadde blitt slått i tverrliggeren. En videosjekk utelukket muligheten for at canadieren hadde scoret med hjelp av hånden.

– Vi kan mye bedre enn dette, så helt fornøyd er vi ikke. Men det kommer seg, sa gjestenes målscorer Strandborg til TV 2 i den første pausen.

På et tidspunkt viste skuddstatistikken for midtperioden 15-4 til Oilers. Tallene endte til slutt på 16-8.

Vålerenga kunne ha redusert på 1-3, men Villiam Haag klarte ikke å styre straffeslaget forbi Oilers-keeper Henrik Holm. Hjemmelaget fikk muligheten etter en ulovlig hekt.

Haag måtte vente før han fikk ta straffen. Årsaken var at Holms mål sto litt ute av posisjon.

Først da kampen gikk inn i sluttfasen, fikk Vålerenga målet som tente poenghåpet. McGauley utnyttet nådeløst at Holm akkurat hadde havnet i utvisningsboksen.

Tidligere på kvelden valset regjerende dobbeltmester Storhamar over Lillehammer og vant mjøsderbyet 8-1. Håvard Salsten, Cole Schneider og Martin Rønnild ble alle tomålsscorere. Storhamar er tre poeng bak tabelltoppen.

Sparta dro hjem til Sarpsborg etter å ha slått Frisk Asker 6-2, mens Stjernen slo Lørenskog 2-1 etter straffeslag. På samme måte avgjorde Narvik til 4-3 borte mot Comet Halden.

Den spådommen slo til. Stavanger Oilers totaldominerte og scoret tre ganger i løpet av de neste 20 minuttene. Alexander Ytterell fikset 2-1 og gjorde sitt første mål i norsk ishockey, mens kaptein Mathias Trettenes og Martin Gran økte ledelsen ytterligere.

Møtet var det første mellom lagene siden den dramatiske semifinaleserien i forrige sesongs NM-sluttspill. Da avgjorde Vålerenga helt på tampen i den sjuende og siste kampen.