Stavanger Oilers' Greg Mauldin Foto: Carina Johansen / NTB

Stavanger med klart bortetap for Dynamo Pardubice

Stavanger Oilers var sjanseløse i den tredje kampen i Champions Hockey League borte mot Dynamo Pardubice. Det tsjekkiske laget vant 5-1.

Av NTB | 07.09.2023 20:24:42

Sport: Stavanger tapte 2-4 for Färjestad i den første CHL-kampen og tok med seg ett poeng mot Växjö etter 6-6 og tap på straffer. I sistnevnte kamp hentet de seg inn fra 2-6 mot slutten av kampen.

Anders Gjøse tok over for amerikanske Todd Bjorkstrand foran den sesongen, og hans mannskap var et stykke unna å gjenta Växjö-bedriften på borteis. Til det var det tsjekkiske laget litt for rutinert.

Det var spesielt undertallsspillet som ikke stemte for NM-vinneren fra forrige sesong. Henrik Holm fikk en travel kveld og stoppet 44 pucker, men måtte se fem gå i mål.

Patrick Ulriksen pådro seg tidlig en fem minutters utvisning for en tøff takling mot motstanderens hode.

Tomas Hyka satte 1-0 til vertene i overtallet på et direkteskudd. Stavanger hadde også sine muligheter, blant annet da to mann kom igjennom i undertall. Laget var på ingen måte underlegent, men slet når Pardubice fikk spille fem mot fire. Holm holdt lenge stand, men David Cienciala fikk satt pucken i mål på et direkteskudd fra kanten til 2-0.

Vertene økte til både 3-0 og 4-0 i midtperioden ved Robert Kousal og Jan Madat, før Sondre Bjerke reduserte til 1-4 i et flott angrep.

I den tredje perioden bare kontrollerte vertene resultatet, og Tomas Zeman satte 5-1 med få sekunder igjen av kampen