Menu
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) ønsker det norske folk en god jul og sier «følg stjernene». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Statsministerens julebudskap er å følge stjernene

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) oppfordrer det norske folk til å se mer rundt seg og vise støtte til andre, og «å følge stjernene».

Av NTB | 05.12.2023 13:49:47

Religion og livssyn: – Vi kan alle være til støtte og hjelp for noen som trenger det. Så se deg rundt. La noen se deg. Og om du kan, følg stjernene.

Slik lyder ordene til statsministeren i årets julehilsen på regjeringens nettside.

Han starter julehilsenen med å vise til fortellingen om de tre vise menn. De skal ha brukt stjernene som veiviser da de lette etter stallen i Betlehem der Jesus ble født.

– Alle reiste etter stjernene på den tiden. Også sjøfolk på våre breddegrader. Ja, de var kanskje bedre enn de aller fleste til å navigere etter stjernene. Nå har vi andre metoder, sier statsministeren.

Videre påpeker Støre at det er lettere å se stjernene når det er mørk ute, slik det er nå om vinteren.

– Dette er en tid med stjerner og pynt.

Han påpeker at stjerner er å se flere steder, enten det er til pynt i boliger, i julefilmer, aviser som kårer lederstjerner eller idrettslag som peker ut sesongen nye stjerner.

Til slutt ønsker statsminister Støre det norske folk en god jul når den tid kommer og en fin adventstid.

– Og så har jeg tre ønsker til oss alle, og de henger sammen. For på denne tiden av året tenker jeg vi kan si: Vis omsorg, vis raushet og vis nærhet.

(©NTB)