Menu
Fem år gamle Silje Marie Redergård ble funnet død i en akebakke like ved sitt hjem på Tiller i Trondheim 15. oktober 1994. Foto: Privat

Statsadvokaten ber politiet om å avhøre vitne i Silje-saken

I februar i år ble Silje-saken henlagt. Nå har statsadvokaten bedt politiet om å avhøre et vitne i saken.

Av NTB | 28.04.2023 13:54:06

Kriminalitet og rettsvesen: Onsdag denne uka returnerte Riksadvokaten saken til Trøndelag statsadvokatembeter, opplyser statsadvokat Per Morten Schjetne i en epost til Adresseavisen fredag.

– Saken er i dag videresendt politiet, opplyser statsadvokaten og legger til at det skal tas avhør av et vitne.

Ifølge statsadvokaten har forsvarerne til «femåringen» og «seksåringen» som har vært siktet i saken, i forrige uke begjært at dette vitnet skulle avhøres.

Schjetne ønsker ikke å opplyse hvilket vitne som skal avhøres.

Det var 15. oktober 1994 at fem år gamle Silje Marie Redergård ble funnet død øverst i en akebakke på Tiller i Trondheim.

Bare ett døgn seinere ble tre gutter på 4, 5 og 6 år utpekt av politiet som ansvarlige for å ha mishandlet henne til døde. Saken ble aldri behandlet i rettsvesenet siden de tre guttene var under den kriminelle lavalderen.

I 2021 ble saken gjenopptatt, men 17. februar i år erklærte statsadvokaten at guttene som fikk skylda for Redergårds død skal anses som uskyldige. I mars klaget «femåringen» og «seksåringen» saken inn til Riksadvokaten fordi saken nok en gang ble henlagt ut ifra at guttene var mindreårige i 1994, noe de mener ikke er godt nok.

(©NTB)

Flere nyheter: