Menu
Forbipasserende rusler forbi en Starbucks-kafé på Manhattan i New York. Fagforeningen i kaffekjeden har varslet streik neste uke for retten til å vise fram støtte til pride. Foto: AP Photo/John Minchillo/NTB

Starbucks-ansatte varsler streik for retten til å vise fram pride-symboler

Ansatte ved 150 amerikanske Starbucks-kaffebarer vil gå ut i streik neste uke. De ansatte krever rett til å vise pride-symboler og støtte til LHBTQ+ -personer.

Av NTB | 23.06.2023 18:39:40

Arbeidsliv: Fagforeningen hevder det er oppstått uenighet med ledelsen i selskapet om hva som skal vises på skjermene i kaffebarene. Men Starbucks avviser at de har satt ned foten for visninger av pride-symboler. I stedet beskylder ledelsen fagforeningen for å bruke desinformasjon som bevisst taktikk i forhandlinger om arbeidsforhold og kontrakter.

Fagforeningen Starbucks Workers United tvitret fredag at 3500 ansatte vil være i streik i løpet av neste uke. Streiken starter på kaffebaren i Seattle, som regnes som Starbucks flaggskip.

Ifølge fagforeningen har daglige ledere på Starbucks-kafeer rundt om i USA begrenset eller fjernet skjermer i forbindelse med de månedslange feiringene av LHBTQ+ personer – altså lesbiske, homofile, bifile, transpersoner og queer. I noen tilfeller skal lokale ledere ha sagt at pride-skjermene kunne være et sikkerhetsproblem, med henvisning til andre kjeder der sinte kunder hadde veltet varer og oppført seg konfronterende mot ansatte.

(©NTB)

Flere nyheter: