Menu
Politiet i Kenya finner stadig flere levninger av antatte sektmedlemmer på eiendommen til en pastor i landsbyen Shakahola. Foto: AP / NTB

Stadig flere lik graves opp på eiendommen til sektleder i Kenya

Levningene av til sammen 90 mennesker er hittil funnet på eiendommen til en pastor sør i Kenya. Han skal ha bedt sine følgere om å sulte seg til døde.

Av NTB | 25.04.2023 21:24:04

Religion og livssyn: De groteske funnene har rystet Kenya, og landets innenriksminister Kithure Kindiki sier han håper Mackenzi dømmes til fengsel på livstid.

Ministeren sier også at alle som har bistått pastoren på et eller annet vis, enten det har vært å grave graver eller å ha hjulpet til med å bli kvitt lik på andre måter, også kan vente seg strenge straffer.

På pastorens eiendom i Shakahola-skogen utenfor kystbyen Malindi fant de også flere avmagrede sektmedlemmer. De ble fraktet til sykehus, men noen av dem har senere dødd.

Kulter og sekter er utbredt i Kenya, der store deler av befolkningen tilhører religiøse trossamfunn.

Pastor Paul Mackenzi, som leder den kristne sekten Good News International Church, overga seg til politiet i mars etter at to barn av sektmedlemmer skal ha sultet i hjel. Han ble siden løslatt mot kausjon, men pågrepet igjen 14. april da politiet fant fire av disiplene hans døde.

Politiet aksjonerte etter å ha fått opplysninger om at lederen skal ha bedt dem om å sulte seg til døde for å «møte Jesus».

(©NTB)

Flere nyheter: