Menu

Spleis for «Bamsegutt» satt på vent

En kronerulling etter programmet om «Bamsegutt», som ikke kommer seg hjem til Norge fra Filippinene, er satt på vent. Spleis sier de vil ha mer informasjon. Det kommer påstander om pedofili.

Av NTB | 18.11.2023 21:19:55

Kultur og underholdning: Mange er blitt rørt av Tore Strømøys dokumentarserie om mannen i 60-årene fra Rogaland som tar et oppgjør med det offentlige Norge.

Så langt er det samlet inn over 3,8 millioner kroner, men nå sier Spleis foreløpig stopp, skriver Aftenposten.

Kommunikasjonssjef Tone Mesna sier Spleis ønsker mer informasjon i saken.

Anklages for pedofili

Men nå viser det seg at «Bamsegutt» har en dom mot seg fra 1991. Den gjelder utuktig omgang mot seks barn, melder iNyheter.

Tore Strømøy skal ifølge Nabovarsel Norge ha bekreftet at «bamsegutt» er en dømt overgriper. Men her har NRK valgte å ikke nevne dette i dokumentaren siden saken var 30 år gammel, ifølge nettstedet.

Etter det iNyheter kjenner til var NRKs vurdering at forholdene lå så langt tilbake i tid og var i den nedre skalaen, at det kunne passere å ikke omtale denne dommen i serien.

De legger imidlertid frem historie om hvordan han ble misbrukt for over 50 år siden.

Både «Bamsegutt» selv, og NRK har fått kritikk fra flere hold etter seriens premiere. Blant annet kritiserte Aftenpostens kommentator Christina Pletten serien for det hun mener er flere brudd på presseetikk og flere punkt i Vær varsom-plakaten.

Flere nyheter: