Menu
Christian Eriksen og Kasper Schmeichel er begge tilkjent penger etter søksmålet mot spillselskapet Bet365. Foto: Andreea Alexandru / AP / NTB

Spillselskap vant ikke fram i ankesak – må ut med millionbeløp til danske idrettsstjerner

Christian Eriksen og 22 andre danske idrettsutøvere har rett på erstatning fra spillselskapet Bet365 for ulovlig bruk av bilder, mener retten.

Av NTB | 08.07.2024 10:43:08

Sport: I alt dreier det seg om rundt 7,2 millioner kroner, skriver nyhetsbyrået Ritzau. Det er Manchester United-stjernen Eriksen som er tilkjent den største summen på 2,23 millioner kroner, ifølge Ekstra Bladet.

Saken har vart over lang tid etter at idrettsutøverne saksøkte Bet365 etter at selskapet hadde brukt bilder av dem uten godkjenning. Det er over ett år siden dommen falt i Sø- og Handelsretten i København. Mandag var ankesaken oppe for Landsretten, men heller ikke der fikk spillselskapet medhold.

Far og sønn-duoen Peter og Kasper Schmeichel, Pernille Harder, Simon Kjær og Mikkel Hansen er flere som har fått tilkjent penger etter søksmålet.

I 2022 måtte spillselskapet Trannel, som eier Unibet, betale 1,8 millioner kroner i erstatning til Norges Fotballforbund for å ha brukt et bilde av landslagskaptein Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland i et innlegg i sosiale medier.

(©NTB)

Flere nyheter: