Menu
Ada Hegerberg får støtte av spillprodusent. Foto: Lise Åserud / NTB

Spillprodusent tordner mot Hegerberg-hets: – Avskyelig og fullstendig uakseptabelt

Spillprodusenten EA Sports jobber med å identifisere personen som rettet kraftig hets mot Ada Hegerberg knyttet til dataspillet EA Sports FC 24.

Av NTB | 27.09.2023 13:02:25

Sport: Det var mandag at Lyon-stjernen Hegerberg rykket ut og dokumenterte at hun hadde blitt utsatt for en stygg melding på nett i kjølvannet av lanseringen av den siste utgaven av dataspillet EA Sports FC 24.

Den norske fotballstjernen delte en lydmelding med sine følgere på Instagram. Avsenderen kommer med en svært lite hyggelig karakteristikk av Lyon-stjernen.

Bakgrunnen er at Hegerbergs karakter på det ferske dataspillet EA Sports FC 24 inneholder en teknisk feil og er vanskelig å kontrollere.

«Hetsen Ada Hegerberg har mottatt er avskyelig og fullstendig uakseptabel. Vi har kontaktet Ada direkte for å tilby vår støtte», skriver spillprodusent EA til NTB.

Produsenten undersøker saken, og opplyser at dersom personen bak Hegerberg-meldingen lar seg identifisere vil man «i samarbeid med den sosiale plattformen vedkommende bruker, ta passende grep – som kan inkludere å forby tilgang til spillet vårt helt».

I meldingen Hegerberg delte på Instagram omtales hun blant annet som «hore».

– Dette går litt for langt, gjør det ikke? skrev Lyon-spissen selv under bildet.

Da spillet ble lansert i forrige uke takket Ada Hegerberg produsenten for at hun hadde blitt inkludert. I den populære spillmodulen Ultimate Team kan spillerne for første gang sette sammen et lag av både menn og kvinner.

EA Sports opplyser at det jobbes med å utbedre den tekniske feilen som er knyttet til Ada Hegerbergs karakter på det nye spillet.

«Vi undersøker et problem som påvirker Ada Hegerberg-spilleren. Spillere som har denne gjenstanden i sin aktive stall vil ikke kunne starte en kamp før spilleren er fjernet fra laget», heter det i en uttalelse til brukerne.

«EA har nulltoleranse for kjønnsdiskriminering, kvinnehat eller hat i enhver form, og mener at å være en del av et gamingmiljø skal være en positiv, rettferdig og trygg opplevelse for alle. Våre retningslinjer for positiv spilling viser tydelig at vi ikke godtar denne typen oppførsel fra spillere på våre plattformer», heter det videre.

EA Sports FC 24 er den ferskeste versjonen av de tidligere Fifa-spillene. Årets utgave har fått nytt navn.

(©NTB)